PCWTechnische dienst & support

Samenwerking met onze partners; 
Treinenloods Technische Dienst, Jeroen Balkema Modelspoortechniek en DD&C

Sinds 1 maart 2022 hebben wij een aantal veranderingen in onze bedrijfsvoering doorgevoerd.

Graag willen wij u hierover verder informeren op deze pagina.

Afscheid van onze collega Johan Jansen

Sinds 1 maart 2022 heeft onze collega Johan Jansen, na een ruim dienstverband van maar liefst 42 jaar, ons helaas verlaten. Johan beheerde onze technische afdeling waarbij velen van u in de loop der jaren gebruik hebben kunnen maken van zijn expertise. Met Johan zijn expertise op het gebied van onderhoud aan uw rollend materieel, het digitaliseren ervan, de onderdelenservice en Win Digipet specialist breekt er zowel voor hem als voor ons een nieuwe situatie aan.


,,Wij worden tenslotte, met de jaren en gelukkig maar, toch allemaal een dagje ouder en daarom ook voor mij de reden om de luwte te gaan opzoeken''; aldus Johan.

Wij zijn Johan ontzettend dankbaar voor alle jaren van tomeloze inzet en wensen hem succes in de volgende fase. Het zal in de toekomst zeker kunnen voorkomen dat u Johan nog bij ons in de winkel treft.

Treinenloods in 90 seconden...

Maak kennis met onze partner Treinenloods!Wist u dat Treinenloods maandelijks haar occasion vitrine aanvult bij ons in Apeldoorn. Wij heten u van harte welkom!

Jeroen BalkemaSamenwerking Treinenloods - Technische dienst

Voor onderhoud, reparaties en/of digitalisering van uw H0 rollend materieel.

Omdat goed gekwalificeerd technisch personeel met een ruime kennis van de modeltreinbranche zeer moeilijk te vinden is, zijn wij zeer verheugd dat wij met onze partner Treinenloods de technische dienst kunnen continueren!

Treinenloods is al jaren onze partner op het gebied van de in- en
verkoop van tweedehands modeltreinen en heeft de afgelopen periode onze technische dienst al ondersteund door service en reparaties voor haar rekening te nemen.

In samenwerking met de technische dienst van Treinenloods, bemand door Marcel van
Ginkel, kunnen wij uw reparaties cq. digitaliseringsprojecten van uw modeltreinen blijven aannemen.

Het betekent concreet dat aan de voorkant er voor u niets zal veranderen.
U kunt nog steeds al uw rollend materieel bij ons inleveren zoals u gewend bent. 
Treinenloods zal dan de gewenste werkzaamheden verrichten en wanneer deze gereed
zijn, kunt u deze weer bij ons in Apeldoorn afhalen.

De verdere communicatie en de facturatie aangaande uw opdracht loopt voortaan direct via Treinenloods. Hierdoor kunnen wij ons blijven richten op onze winkel en webshop terwijl u direct in contact staat met de reparateur.

Op de website www.treinenloods.nl treft u alle informatie aangaande onderhoud, reparatie en/of digitaliseren van uw rollend materieel.

Bentink Modelspoor zal als ''Drop & collect'' punt van de technische
dienst van Treinenloods nog steeds de plek zijn voor service en
reparatie voor uw modeltreinen!

FAQ: Kan ik nog steeds onderdelen bestellen?

Het blijft uiteraard mogelijk om via ons, Bentink Modelspoor, onderdelen te bestellen bij de desbetreffende fabrikanten. Zoals bekend ontvangen wij graag van het te bestellen onderdeel de correcte referentie.
Hieronder kunt u per fabrikant de onderdelenservice raadplegen en in vele gevallen ook de onderdelen tekeningen downloaden. Om de levertijden te raadplegen, verwijzen wij u eveneens graag door naar de fabrikant. Aldaar treft u per onderdeelnummer de verwachte levertijd(en) aan.

BEMO, BrawaFleischmann, Märklin, Trix, Roco, PIKO

Goed om te weten!
Voor reparaties, onderhoud en digitalisering van uw N spoor materieel werken wij samen met Domburg Train Support te Ermelo. 

playbutton.png Omdat ook uw modelspoorbaan kan lopen als een trein.

Jeroen BalkemaSamenwerking Jeroen Balkema Modelspoortechniek
1 op 1 technische ondersteuning

Zoals voor de meeste van u wel bekend zal zijn, heeft u bij ons ook altijd de mogelijkheid om een 1 op 1 afspraak te maken aangaande technische ondersteuning in relatie tot digitalisering van uw modelbaan, uitleg aangaande digitale centrales, aanverwante componenten en mogelijke probleemoplossingen aan deze componenten.

Deze betaalde service en ondersteuning werd eveneens gegeven door onze collega Johan en ook dit zal voortgezet gaan worden door Jeroen Balkema van Jeroen Balkema Modelspoortechniek.

Met Jeroen werken wij inmiddels ook al weer enkele jaren samen en hebben sommige van u ook al eens hulp aan huis gehad van hem. Naast dat het mogelijk is een afspraak te maken met Jeroen bij ons in Apeldoorn is het ook mogelijk dat hij u op locatie kan komen bezoeken.

Goed om te weten en absoluut een aanrader is dat Jeroen iTrain specialist is en ook dag(deel) trainingen op locatie kan geven!

Voor afspraken aangaande maatwerk, technische ondersteuning waaronder ook treinaansturing met de software van iTrain hanteert Jeroen een uurtarief van € 55,00. Indien u een afspraak heeft waarbij een garantieclaim van toepassing is, bijvoorbeeld omdat u net een centrale bij ons (Bentink Modelspoor) aangeschaft heeft waarbij een issue ontdekt is, vervallen uiteraard deze kosten. Dit geldt ook voor 1 op 1 afspraken (maximaal 30 minuten) na aanschaf van de ESU ECoS, Märklin Central Station 3, Roco z21/Z21 en/of andere centrales. Deze ondersteuning valt ten aller tijde onder onze service!

Is er meer ondersteuning nodig met betrekking tot bijvoorbeeld het starten met iTrain of verdere uitleg over een centrale of aanverwante (digitale) componenten? Dan is het zeker mogelijk een vervolg afspraak te maken met Jeroen. Hiervoor geldt dan weer het uurtarief van € 55,00. Naast 1 op 1 ondersteuning kunt u ook dag(deel) trainingen bij hem volgen aangaande de aansturingssoftware van iTrain. Daarnaast kan Jeroen ook voor een probleem met bijvoorbeeld een wisseldecoder, terugmelder en/of centrale hij u van dienst zijn, het zij bij ons in Apeldoorn of op locatie.

Meer informatie of een afspraak plannen met Jeroen? Bezoek zijn website >>

DDCOvername importeurschap Win Digipet
naar Drenth Design & Consulting

Per 1 maart van dit jaar zal het importeurschap van Win Digipet overgedragen worden naar Drenth Design & Consulting B.V. (DD&C).

De man achter het Nederlandse bedrijf DD&C, met als nieuw merk YaMoRC Digital (digitale componenten), is Karst Drenth. Met Karst hebben wij al sinds jaren achter de schermen een zeer intensieve samenwerking en zijn dan ook zeer verheugd dat wij in overleg met de heer Peterlin (eigenaar Win Digipet) het importeurschap voor België en Nederland kunnen overdragen naar DD&C. Zo is ook voor alle Win Digipet gebruikers de continuïteit gewaarborgd en kunnen wij u ook mededelen dat naast dit nieuws ook de Windigipetopderails vereniging een samenwerking is aangegaan met Karst.

Vereniging Windigipetopderails is door enthousiaste gebruikers voor (nieuwe) gebruikers!

Bezoek de website voor meer informatie maar ook om eens een meeting bij te wonen om kennis te maken met deze gebruikersgroep. Goed om te weten is dat Windigipetopderails in eigen beheer ook een besloten forum heeft speciaal voor haar leden. Ideaal om uw vragen te stellen met betrekking tot het gebruik van Win Digipet.

close

Verlanglijst