Bekijk ons PCW Magazine...

Met alle ins- en outs aangaande onze weathering service op maat!U kunt ons PCW magazine ook online lezen bij Flipsnack!

Premium Custom Weathering

PCWWelkom op onze speciale Premium Custom Weathering pagina.
Met alle ins- en outs aangaande onze weathering service op maat.
Wij zijn grote liefhebbers van realisme aanbrengen op modellen en dat realiseren wij ook graag voor u! Het doel van onze Premium Custom Weathering is om uw modellen een zodanige realistische look and feel te geven. Tenslotte; in het echte bedrijf raken locomotieven en wagons binnen een paar dagen na in diensttreding al vervuild. Van spoorvuil tot uitlaatgassen, het kan allemaal gerepliceerd worden door ons.

Ieder in het oog springend detail pakken wij mee!

Deze speciale service omvat verwering die met de hand wordt uitgevoerd om echte processen volledig na te bootsen. Maar ook door gebruik te maken van de airbrush en andere technieken, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van washes, om ervoor te zorgen dat het model er precies zo uit zal gaan zien als in het echt.
Alvorens wij van start kunnen gaan, wordt uw model als eerste volledig afgeplakt. Dit om zo ieder detail van uw materieel stap voor stap mee te kunnen nemen in de weathering. Dit zijn voor ons zéér tijdrovende processen maar hierdoor kunnen uw modellen als een waar en uniek kunstwerk afgeleverd worden.
Of u nu kiest voor een zwaar verweringseffect, oftewel uw rollend materieel is aan het einde van haar levensduur gekomen of u wenst liever te gaan voor een lichte verwering? Het is door ons te realiseren. Wij gebruiken daar diverse kleuren voor om uw model van authentieke gebruikssporen te voorzien.

Goed om te weten is dat bij zowel een lichte, medium of heavy weathering de processen soortgelijk zijn voor ons. Hierdoor maakt het geen onderscheid in de uiteindelijke prijs die door ons in rekening gebracht zal worden. Wat alleen al een zéér secuur en tijdrovend proces is, is de voorbereiding van het afplakken van uw modellen. Wij baseren ons altijd op foto's van de echte voorbeelden maar uiteraard kunt u ook zelf uw foto’s aan ons aanleveren. Als u zelf specifieke foto's in uw bezit heeft, kunnen wij onze weathering daarop baseren en realiseren wij het door u gewenste model en de mate van verwering.
Depot PCW

Tip! Ook voor het PCW weatheren van uw draaischijf en/of inspectieputten kunt u bij ons terecht!
Aansprekende details zijn natuurlijk de breuklijnen in het beton...  

Gaat u voor light, medium of heavy vervuild materieel?

iconen-light-button.pngLight weathering

Het model zal door middel van de airbrush geheel gespoten worden in lichte tinten en zal voorzien gaan worden van lichte gebruikssporen, framevuil, remstof aanslag en ook dakvuil.
Daarnaast highlighten wij de kleine details die met de hand geschilderd zullen worden.
Zoals het licht inwassen van roosters, dakpanelen maar ook de buffers, de bufferhouders en natuurlijk het buffervet mag daarbij niet ontbreken. Daarnaast worden ook de luchtleidingen en kranen voorzien van de authentieke gebruikssporen. Bij stoomlocomotieven brengen wij ook echte kolen aan.
Lichte vloeistoflekkage kan vrij snel optreden en past daarom ook al onder deze mate van verwering.

iconen-medium-button.pngMedium weathering

Bij de keuze voor een medium verwering ondergaat uw rollend materieel hetzelfde proces als bij lichte verwering echter zal deze door ons wat zwaarder toegepast gaan worden. Ook de detaillijnen en uitsparingen zullen met de hand nadrukkelijker aangezet gaan worden door onder andere het toepassen van washes. Hetzelfde niveau van met de hand geselecteerde fijne details wordt ook tijdens dit proces toegepast. Een toename aan remstof en framevuil mag daarbij niet ontbreken en zullen duidelijker naar voren komen en dat geldt natuurlijk ook voor water, kalk en olieaanslag alsook brandstof- / koelvloeistoflekkages. Bij stoomlocomotieven mag de roetaanslag rondom de schoorsteen natuurlijk gezien worden en datzelfde geldt voor de uitlaatgassen bij dieselmaterieel.

iconen-heavy-button.png

Heavy weathering

Bij de keuze voor een Heavy verwering ondergaat uw rollend materieel hetzelfde proces als bij de medium verwering echter zal dat een stuk zwaarder toegepast gaan worden. Hetzelfde niveau van met de hand geselecteerde fijne details wordt ook tijdens dit proces toegepast. Als er grijpstangen, opstaptredes en balustrades aanwezig zijn, krijgen deze door middel van chipping een afgebladerde verf look en (indien gewenst) zullen er ook sporen van roest terug te vinden zijn.

Voorbeeld H0 rollend materieel:Tarief:
2- assige E-loc/Diesel (Bijvoorbeeld NS Sik, Kof)€ 149,00
4- assige E-loc/Diesel (Bijvoorbeeld NS1100, NS2200, V200)€ 179,00
6- assige E-loc/Diesel (Bijvoorbeeld NS1200, NS1300)€ 199,00
Dieseltreinstel Railbus + bijwagen (VT98+VB98)€ 159,00 + € 99,00
Stoomlocomotief tot 5- assen (Bijvoorbeeld Baureihe 64, 65, 78, 86, 93, 94)€ 239,00
Stoomlocomotief met losse tender (Bijvoorbeeld Baureihe 01, 23, 50, 52)€ 269,00
2- assige goederenwagen€ 79,00
4- assige goederenwagen€ 99,00
Personenrijtuig tot 3- assen (Bijvoorbeeld Umbau, Donderbus)€ 109,00
Personenrijtuig vanaf 4 tot 6 assen (Bijvoorbeeld D rijtuig, NS ICR, ICK)€ 139,00

Bovenstaande prijzen zijn zonder nummerbord upgrades! Een prijsindicatie voor omnummeren met messingschilden varieert tussen de € 15,00 - € 45,00 per model

Depot specials
Draaischijf (Bijvoorbeeld Roco 42615, Fleischmann 6152)
€ 379,00
Inspectieput 30cm ''BASIC'' + bouwen (Bijvoorbeeld PECO LK-56/156) € 79,00
Inspectieput 30cm ''HIGH Details'' + bouwen met slakken (Bijvoorbeeld PECO LK-56/156)€ 149,00

Bekijk hieronder onze portfolio

PortfolioBekijk hier een selectie van de modellen die onze Premium Custom Weathering hebben ondergaan.

Alle getoonde modellen hebben de Heavy Weathering ondergaan.

bg-pcw-exact.jpg

Het weathering proces

Uw materieel zal steeds in tussenstappen door ons verder onderhanden worden genomen.
Omdat de weathering in verschillende lagen wordt opgebouwd, is het essentieel dat er dagen van droogtijd tussen zitten. Zo kunnen de verflagen goed uitharden en wordt uiteindelijk als finishing vernis aangebracht om de weathering te sealen en hierdoor te beschermen.

Nadat de vernis na een aantal dagen goed uitgehard is, worden de wielen en de stroomafnemers gereinigd om eventuele verdwaalde verf te verwijderen. Ondanks dat ieder model zo goed mogelijk wordt afgeplakt, is het bijna onvermijdelijk dat er verf op essentiële stroomafnemers terecht is gekomen. Vandaar dat wij als laatste controle uw materieel vervolgens uitvoerig testen om er zeker van te zijn dat deze goed functioneert en alle verdwaalde verfsporen volledig verwijderd zijn.

Meegeleverde details aanbrengen

Tegenwoordig sluiten de meeste modelspoorfabrikanten standaard ook detailsets bij hun modellen. Hierbij kunt u denken aan; remleidingen, sierkoppelingen en andere details. Indien gewenst en uiteraard als deze detailset voorhanden is bij het door u ingeleverde model, nemen wij deze ook mee in de aankleding en zullen deze details zoals hierboven beschreven ook de gewenste weathering ondergaan. Belangrijk om te weten! Wenst u met uw modellen te rijden en functioneel te kunnen aan- en afkoppelen, kunnen wij de sierkoppeling(en) en remleiding(en) ten dele monteren. Oftewel deze worden indien nodig door ons gehalveerd zodat u uw model toch kunt blijven inzetten om rijtuigen te kunnen koppelen.
Een andere mogelijkheid is dat wij één kant van uw machine volledig aankleden met de sierkoppeling en remleidingen geheel intact en dat de andere kant functioneel gelaten wordt ten behoeve van het aan- en afkoppelen met uw rijtuigen.
(Binnenkort beschikbaar) Bovenstaande opties kunt u op de detailpagina aangeven en bestellen via onze website.

Extra detaillering van uw modellen

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, pakken wij ieder meegeleverd detail bij uw materieel mee en zal deze onze Premium Custom Weathering ondergaan. Maar daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld uw stoomlocomotieven extra te detailleren met de messing onderdelen van de Duitse firma Weinert. Datzelfde geldt ook voor Nederlands materieel wat wij kunnen voorzien van Philotrain messing onderdelen.
Ook bieden wij u de mogelijkheid om geëtste nummerborden door ons aan te laten aanbrengen.
Dit laten wij speciaal op uw verzoek etsen met het door u gewenste bedrijfsnummer. Voor meer informatie over het extra detailleren van uw modellen kunt u contact met ons opnemen.

Aan de hand van deze en de andere opties stelt u uw eigen wensen samen en rijdt er straks een custom geweatherde machine over uw modelbaan of krijgt deze een speciale plaats bij u in de vitrine.

Veel bezochte topics!

Check onze Agenda voor de nieuwste modelspoor belevenissen, de High-End Scenery shop & Loods 39 afdeling speciaal voor de fijnproevers van de mooiste scenery en High-end modelbouw, onze Premium Custom Weathering service voor maatwerk, Modeltrein.TV voor onze DIY film tutorials of volg een leerzame Workshop bij ons in Apeldoorn!
close

Verlanglijst