Wie zijn wij...

Wat ooit in 1999 voor Marcel van der Bent begon met een stageplek voor slechts twee weken, bij toen nog Wentink Modelbouw, is daarna uitgelopen in een 14-jarig dienstverband. Want in oktober 2012 nam Marcel, na 14 jaar waarin hij alle facetten van het bedrijf goed heeft leren kennen, het roer over van Theo Wentink.

Theo nam na 30 jaar afscheid van de winkel die zijn overgrootouders in de jaren 30 van de vorige eeuw hadden opgericht. Onder Theo was Marcel verantwoordelijk voor de in- en verkoop, maar was hij ook de persoon achter de webshop.

Een droom ging in vervulling; een eigen modelspoor winkel...


10 jaar Bentink Modelspoor

Op 1 oktober 2022 j.l. bestonden wij 10 jaar. Een heugelijk feit waar wij bijzonder dankbaar voor zijn. Deze prachtige mijlpaal lieten wij natuurlijk niet ongemoeid voorbij gaan! Op zaterdag 15 oktober 2022 j.l. organiseerden wij de open dag bij ons in de winkel om dit samen met jullie te vieren.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en bedanken iedereen voor de felicitaties, de ontvangen kaarten, de prachtige cadeaus en natuurlijk voor jullie bezoek aan onze winkel. Onze dank gaat ook uit naar de demogevers die deze dag aanwezig waren voor uiteenlopende demo's. Het was SUPER!

Terug en vooruit kijken!

Het was op 1 oktober 2012 toen wij als Bentink Modelspoor van start zijn gegaan. Veel is er sindsdien gebeurt...

Velen van u hebben in de afgelopen jaren de weg mogen vinden naar onze winkel aan de Loseweg 39 in Apeldoorn. Voor anderen was het reeds een bekende en vertrouwde bestemming.

Gedurende de afgelopen tijd heeft de winkel een ware metamorfose ondergaan. Loods 39 (Artitec shop) en de High End Scenery shop zijn in 2019 geopend en deze laatste moest in 2020 al reeds worden uitgebreid. In deze unieke afdelingen staat de totale modelspoor beleving helemaal centraal.

Prachtige exclusieve merken zoals onder andere Martin Welberg Scenic Studios, Lars op ’t Hof Scenery en Spörle (gietmallen) hebben onze High End Scenery shop gecomplementeerd. Uiteraard blijven wij onze ogen en oren open houden naar de producten van aanbieders in deze niche markt. Wij willen ons scenery programma blijven uitbreiden!

Het was het jaar 2014 toen wij onder het motto “door hobbyisten, voor hobbyisten” van start zijn gegaan met het organiseren van workshops. Misschien heeft u deelgenomen aan één van de vele compleet verzorgde workshops.

PCWVele zaterdagen volgden met dagvullende programma's waarbij alle tips en trucs gedeeld werden aangaande onder andere airbrush en landschapsbouw. Tot maart 2020. Helaas door, bij ons allen genoegzaam bekende, externe omstandigheden waren wij gedwongen even te pauzeren.

Goed om te weten! Achter de schermen zijn wij bezig met zowel nieuwe airbrush- als scenery workshops. Binnenkort volgt hierover een nieuwsbrief en worden alle deelnemers die reeds op de wachtlijst staan hierover apart per mail geïnformeerd.


Vooruit kijken...

Anno 2022 moeten we constateren dat ook onze hobby negatief geraakt wordt door ontwikkelingen in de wereld. Het meest in het oog springend zijn logistieke problemen maar ook de toelevering aangaande elektronica. Fabrikanten hebben hun prijzen al moeten verhogen, daarnaast komt het steeds vaker voor dat producties opschuiven. Een vervelende situatie voor u als klant en voor ons als detaillist. Wij zijn en blijven voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het u als hobbyist mogelijk te maken, de naar onze overtuiging mooiste hobby ter wereld, te blijven beoefenen.

PCWHet valt ons steeds vaker op dat onze klanten kleinere projecten aanpakken om thema’s tot in de kleinste finesses te kunnen uitwerken. Een modelbaan hoeft niet altijd groot te zijn. Minder is meer gaat hierbij zeker op. Het plezier wat men kan beleven, en dat geldt ook voor ons, om (kleine) diorama's te bouwen op bijvoorbeeld A4 formaat is groot.


Minder is meer...

Wij zien dat ook aan de toename aan modulebaan rijders. Het accent ligt op het totaalplaatje en de trein is of kan er een onderdeel van zijn. De detaillering gaat steeds verder en juist in dat segment willen wij ons nog meer gaan specialiseren en zullen wij onze focus daar dan ook op blijven richten.

Goed om te benoemen is dat onze high-end scenery producten met recht high-end genoemd mogen worden, maar dat vaak door dit ''exclusieve'' label de indruk wordt gewekt dat het een duurder segment is ten opzichte van de grote scenery fabrikanten. Veelal is juist het tegendeel waar. Zeker interessant om dit eens te onderzoeken bij uw bezoek aan onze winkel waar wij de verschillen in kwaliteit maar ook de vaak gunstigere prijsstelling kunnen tonen. Er is echt nog een hele scenery wereld te ontdekken...


Maatwerk projecten

Daarnaast zien wij ook dat er een toename is aan belangstelling voor onze Premium Custom Weathering service. Een prachtige ontwikkeling waarbij wij het bijzonder mooi en dankbaar werk vinden om locomotieven een zodanige look and feel te geven als de echte voorbeelden.


Volg onze sporen op social media! Regelmatig posten wij op onze social media accounts (foto)updates aangaande weathering opdrachten. Leuk om te weten is dat u geen verplicht Instagram account meer nodig heeft om onze foto en timelapse updates te kunnen zien. Sinds kort kunt u op onze homepage (halverwege deze pagina) de Instagram timeline bekijken!

Tot zover...

maar niet voordat wij namens ons hele team iedereen heel hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de zeer prettige contacten, wij zijn daar enorm dankbaar voor! Graag tot ziens bij ons in Apeldoorn.


Wie zijn wij in 20 seconden...

Maak kennis met onze unieke winkel en beleef modelspoor!Wij heten u van harte welkom bij ons in Apeldoorn!

Een nieuwe weg

Na de overname in 2012 zijn wij een nieuwe weg ingeslagen en is het complete winkelpand in fases verbouwd en stellen wij daar de totale modelspoor beleving centraal. Wij zijn ons sinds die tijd volledig gaan specialiseren in H0 modelspoor en omdat wij zelf ook grote liefhebbers zijn van mooie en hoogwaardige scenery materialen zijn wij een zeer uitgebreid scenery programma gaan voeren.

De realisatie van onze nieuwe afdelingen Loods 39 en de High End Scenery shop in 2019 en 2020 zijn daarbij toch wel echt twee unieke eye catchers geworden waar de beleving nog meer centraal is komen te staan!

Prachtige exclusieve merken zoals Martin Welberg Scenic Studios en Lars op ’t Hof Scenery hebben onze High End Scenery shop gecomplementeerd...

Ook voor de mooiste scenery...

Nieuwsgierig naar onze nieuwe high-end Scenery afdeling?
Bezoek onze nieuwe High-End Scenery shop in Apeldoorn of hier online!

Workshops

Onze passie voor modelspoor met de focus nog meer op de volledig aankleding van diorama’s en modelbanen heeft ook geresulteerd dat wij sinds 2014 workshops zijn gaan organiseren. De gelegenheid bij uitstek om zowel de beginner maar ook de gevorderde modelbouwer te voorzien van allerlei tips en trucs tijdens dagvullende programma’s.

Onze workshoptrainers nemen de deelnemers mee en delen hun ervaringen. Wij bieden een gevarieerd programma met workshops aan met onder andere de volgende thema’s; landschapsbouw, airbrush en digitaal rijden met de computer. Onze gastvrouw(en) verzorgen gedurende de workshopdag de deelnemers met lekkers, drinken en natuurlijk een overheerlijke lunch.

Ieder zijn vak!

Door de groei door de jaren heen bracht dat ook nieuwe mogelijkheden met zich mee en hebben wij ons team verder kunnen uitbreiden. In onze winkel hebben wij een eigen technische dienst en service afdeling. Deze afdeling wordt al meer dan 40 jaar beheert door collega Johan Jansen. Voor onderhoud aan uw rollend materieel en/of het digitaliseren ervan is Johan de aangewezen persoon. Ook de onderdelenservice wordt door hem beheerd.

Onze collega Daniël van der Bent beheert de logistieke afdeling en is daarnaast alle dagen aanwezig in de winkel.
Voor vragen over postorders en aanverwante zaken kunt u contact opnemen met Daniël.

Collega Robert Müller is ons team komen versterken in 2019 en beheert de afdeling Loods 39.
Robert zijn expertise ligt bij alles wat met modelbouw te maken heeft, van scratch bouwen tot het airbrushen en het toepassen van verschillende weatheringstechnieken. Daarnaast is Robert ook de man achter onze Premium Custom Weathering service van rollend materieel.

Kortom voor vragen over airbrush of het schilderen en bouwen van kits?
Maak gerust een keer een afspraak met Robert.

DIYguides - Film tutorials...

Bekijk onze leerzame film tutorials waarin onder andere Robert zijn tips en trucs deelt...


Voor meer leerzame film tutorials? Ga naar modeltrein.tv

Loods 39 onder de aandacht...

koffie2021.pngHierboven benoemden wij al onze unieke afdeling Loods 39. Op deze afdeling treft u het gehele Artitec H0 programma aan, zowel de bouwkits als de kant-en-klare modellen. Daarnaast ook alle benodigde tools voor het airbrushen, lijmen, schilderen en weatheren van uw modellen. Speciaal voor de fijnproevers van High-End modelbouw!

Ons team is bijzonder gecharmeerd van alles wat Artitec vervaardigd, zij geven de historie zo realistisch weer, wat zorgt voor keer op keer weer nieuwe modelbouw inspiraties. Bent u ook op zoek naar een authentiek, nauwkeurig en gedetailleerd model om uw scenery levensecht te maken? Of wilt u (net als ons) ook geïnspireerd raken om zelf eens lekker aan de slag te gaan?

Stap binnen in de wereld van de mooiste High-End modellen.
Onder het genot van een kop koffie vanuit onze koffiecorner ''Station 't Loo'' ervaart u de totale modelbouw beleving.

Ook onze modelbaan Birkenstock, gebouwd door onze workshop trainer Jan Hein Ruijgrok, is alle dagen live in actie te aanschouwen. Birkenstock heeft een vaste plaats gekregen in onze High-End Scenery afdeling.

Geniet van dat typische Deutsche Reichsbahn stoom en diesel sfeertje...
wij heten u van harte welkom!

Veel bezochte topics!

Check onze Agenda voor de nieuwste modelspoor belevenissen, de High-End Scenery shop & Loods 39 afdeling speciaal voor de fijnproevers van de mooiste scenery en High-end modelbouw, onze Premium Custom Weathering service voor maatwerk, Modeltrein.TV voor onze DIY film tutorials of volg een leerzame Workshop bij ons in Apeldoorn!

close

Verlanglijst