Noviteit 2024
STAR 52 8082-1 - PCW
STAR 52 8082-1 - PCW STAR 52 8082-1 - PCW STAR 52 8082-1 - PCW STAR 52 8082-1 - PCW
[Roco, STAR52DC-PCW] STAR 52 8082-1 - PCW
  • Merk: Roco
  • Referentie: 171627
  • Productnummer: STAR52DC-PCW
  • 75% verkocht | Vierde kwartaal '24 / Eerste kwartaal '25

€ 659,00 (incl. btw)

Omschrijving

Exclusief: STAR 52 8082-1 als Premium Custom Weathering special!
Gelimiteerde oplage 2024
 
In samenwerking met Museumspoorlijn STAR brengen wij op basis van de nieuw aangekondigde Roco REKO 52-er een gelimiteerde oplage uit van de STAR 52 8082-1.

Wat maakt dit model exclusief?

Ieder model zal onze Premium Custom Weathering service ondergaan. Dat betekent een volledige weathering om een zodanige look en feel te creëren zoals de echte vandaag de dag nog in bedrijf is bij de STAR.
Juist de authentieke staat van de 52 8082-1 maakt haar een unieke en bijzondere machine. 

Zij wordt niet schoner maar wel schöner!

Deze speciale service omvat verwering die met de hand wordt uitgevoerd om echte processen volledig na te bootsen. Maar ook door gebruik te maken van de airbrush en andere technieken, zoals het aanbrengen van washes, om ervoor te zorgen dat het model er precies zo uit zal gaan zien als in het echt. Alvorens wij van start kunnen gaan, wordt ieder model als eerste volledig afgeplakt. Dit om zo ieder detail van de 52 8082-1 stap voor stap mee te kunnen nemen in de weathering. Dit zijn tijdrovende processen maar hierdoor zal juist die authentieke staat van de 52 8082-1 zichtbaar worden. Daarnaast voorzien wij iedere machine van hoogwaardige geëtste nummerschilden. 
Deze etsborden worden met de hand geschilderd. Tevens worden de bufferbalken aangekleed met aan de voorzijde de originele sierkoppeling, de remleidingen en krijgen de buffers een laagje buffervet. Rondom de schoorsteen zullen de roetsporen overduidelijk aanwezig zijn en zoals de voorbeeldfoto's (Baureihe 53) al illustreren brengen wij nog extra details aan van Weinert Modellbau. Per model worden er op de tender een kolenschep alsook een schürhaak aangebracht. Ook dit soort details worden door ons met de hand geschilderd en geweatherd. Uiteraard mogen de echte kolen op de tender als ook de slakken aan de voorzijde bij de rookkastdeur niet ontbreken. Het is net echt...

Aan de achterzijde (tender) laten wij de mogelijkheid open tot het gebruik van een functionele koppeling.
Uiteraard is het ook mogelijk om de achterzijde net zo uit te laten voeren als de voorzijde. Wij spreken dan over een vitrine uitvoering.
De optie voor het gebruik van de functionele koppeling komt hierdoor dan te vervallen. 
Zowel de sierkoppeling(en) als de remleidingen worden eveneens meegenomen in het gehele weathering proces waarbij voornamelijk handschilderwerk aan te pas zal gaan komen.

Kenmerkend is het bruine onderstel van de 52 8082-1. In de voormalige DDR is er een periode geweest dat rode verf moeilijk of zelfs niet verkrijgbaar is geweest.
Hierdoor werden de onderstellen van deze REKO machines goederenwagenbruin geschilderd. Meer informatie over onze weathering service of onze portfolio bekijken? Klik hier...

Of zoek de verschillen hieronder, als voorbeeld dient hier de Baureihe 53. Ieder in het oog springend detail pakken wij mee!


Het model zal geleverd gaan worden in een originele STAR verpakking!

Tevens steunt u de Museumspoorlijn STAR bij bestelling van uw eigen unieke exemplaar.
Per verkocht PCW model zal € 25,00 ten goede komen aan de STAR. Zo draagt ook u bij aan het behoud van historisch materieel voor de toekomst.
De 52 8082-1 wordt zowel geleverd voor het gelijk- als wisselstroomsysteem en tevens is het mogelijk deze direct met het authentieke bedrijfsgeluid te bestellen. De digitale sound uitvoeringen worden voorzien van de ZIMO Henning sounddecoder.

Steun de STAR! | Stichting Vrienden van de STAR
 

Museumspoorlijn STAR bestaat mede door de inzet van vele vrijwillige medewerkers en de bijdragen van donateurs en sponsoren. Ook u kunt de STAR steunen met een bijdrage aan de Stichting tot bevordering van het historisch railvervoer in Noordoost Nederland Museumspoorlijn STAR.
Het doel van de stichting ''Vrienden van de STAR'' is het bevorderen en het in stand houden in de provincie Groningen en Drenthe van museale activiteiten en functies, betrekking hebbende op historisch vervoer en historische vervoermiddelen, in het bijzonder ten aanzien van de spoorweginfrastructuur en het spoorwegmaterieel.

starmagtnv2.pngDonateur worden of een éénmalige donatie ter ondersteuning?

Met een minimale bijdrage van € 30,00 per jaar wordt u donateur en ontvangt u drie keer per jaar het donateursblad ''STAR Magazine'' met uitgebreide verslagen en achtergronden.
Tevens wordt u uitgenodigd voor onze jaarlijkse donateurs- en sponsordag en ontvangt u een bon voor een retourrit per stoomtrein.
Bij een minimale bijdrage van € 75,00 per jaar ontvangt u een persoonlijke jaarkaart en bij een donatie van € 95,00 per jaar zelfs een gezinsjaarkaart. 

U wordt donateur door minimaal € 30,00 over te schrijven naar rekening: NL75 INGB 0000 3435 05 t.n.v. Stichting Vrienden van de STAR te Stadskanaal. Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden.
Als donateur wordt u zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de activiteiten van Museumspoorlijn STAR.
 
Wilt u de STAR of specifiek een van haar projecten ondersteunen met een éénmalige bijdrage? 
Bezoek de website www.stadskanaalrail.nl voor meer informatie en wordt donateur!
Door uw bijdrage blijven de stoomtreinen ook voor de toekomst op de rails...

Datasheet

Spooronderneming: STAR
Noviteit: 2024
Stroomsysteem: Gelijkstroom (DC)
Schaal: H0 (1:87)
Tijdperk: V-VI (1990-heden)
Analoog/digitaal/sound: Analoog
Exclusief BM: Weathering special PCW serie

Gerelateerde producten

Reviews (0)

Geen klantenbeoordelingen op het moment.
close

Verlanglijst